(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Birlashgan Millatlar Tashkilotining Oziq-ovqat va qishloq xo’jaligi tashkiloti (FAO) 2024 yil xisobotida oxirgi yigirma yil ichida qishloq xo‘jaligi mahsulotlarining global qiymati real ko‘rinishda 89 foizga o‘sdi va 2022 yilda 3,8 trillion AQSH dollarini tashkil etdi. Bunday o‘sishga qaramay, qishloq xo‘jaligining global yalpi ichki mahsulotga qo‘shgan hissasi nisbatan o‘zgarishsiz qolmoqda va qishloq xo‘jaligida band bo‘lgan dunyo ishchi kuchi ulushi 40% dan 20% gacha kamaydi