(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada allergik rinit kasalligining kelib chiqish sabablari, kechish shakllari, uning asoratlari va erta aniqlashda qo‘llaniladigan ekspress diagnostik usullari haqida so‘z boradi. Allergik rinit o‘tkir va surunkali shaklda kechib, nafaqat burun sohasidagi o‘zgarishlarga, balki umumiy sog‘liqning yomonlashishiga ham sabab bo‘ladi. Zamonaviy ekspress testlar kasallikni tez aniqlash va to‘g‘ri davolashni boshlash imkonini beradi