(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada sonli hisoblash usullarining nazariy asoslari, ularning matematik modelga asoslangan yechim topishdagi roli hamda klassifikatsiyasi keng yoritilgan. Sonli usullar, ayniqsa, murakkab differensial tenglamalarni analitik usulda yechish imkoni bo‘lmagan holatlarda muhim ahamiyat kasb etadi. Asosiy sonli usullar — chekli ayirmalar usuli, chekli elementlar usuli va chekli hajmlar usuli — ularning afzalliklari, qo‘llanish sohalari va cheklovlari kontekstida ko‘rib chiqiladi.