(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tiliga ingliz tilidan kirib kelgan anglitizm komponentli murakkab so‘zlar tahlil qilinadi. Tahlil jarayonida bu so‘zlarning tuzilishi, fonetik va morfologik moslashuvi, qo‘llanilish doirasi hamda rasmiy va norasmiy uslubdagi farqlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ba’zi birliklar qiyosiy jihatdan tahlil qilinib, ularning tarjimaviy yoki adaptatsiyaviy muqobillari o‘rganiladi.