(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Kardiomiyopatiya — yurak mushaklarining struktura va funksional o‘zgarishlari bilan bog‘liq kasalliklar guruhidir. Ushbu kasalliklar yurakning to‘g‘ri ishlashiga to‘sqinlik qilib, yurak etishmovchiligiga olib kelishi mumkin. Kardiomiyopatiya turlari asosan dilatatsion, gipertrofik va restriktiv bo‘lib, har biri yurak mushagining turli morfologik o‘zgarishlari bilan namoyon bo‘ladi.