(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada ipoteka krediti bilan bog’liq muammolar va ularga yechimlar tahlil qilingan. Adabiyotlar tahlili asosida ipoteka bozorining zamonaviyholati, qonunchilik bazasi va moliyaviy instrumentlarning samaradorligi o’rganilgan. Tadqiqot natijalariga ko’ra, ipoteka krediti muammolarini hal qilish uchun moliyaviy savodxonlikni oshirish, foiz stavkalarini tartibga solish va davlat subsidiyalari mexanizmlarini takomillashtirish bo’yicha tavsiyalar berilgan.