(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mahalliy budjetlarning moliyaviy barqarorligini ta’minlash har bir davlat moliyaviy boshqaruvi tizimining muhim jihatlaridan biridir. Bu barqarorlik mamlakatda ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni qo‘llab-quvvatlash, infratuzilma rivojlanishini ta’minlash, aholi ehtiyojlariga mos davlat xizmatlarini ko‘rsatish va hududiy rivojlanishni muvofiqlashtirish kabi asosiy omillarni o‘z ichiga oladi. Bugungi global moliyaviy tizimda turli mamlakatlar ushbu maqsadlarga erishish