(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada temir tanqisligi anemiyasining kelib chiqish sabablari, biokimyoviy mexanizmlari, diagnostikasi va davolash yoʻllari yoritilgan. Qon tarkibidagi gemoglobin darajasining pasayishi, temir ionlarining yetishmasligi bilan bogʻliq oʻzgarishlar, ularning organizmga taʼsiri tahlil qilinadi. Ushbu maqola temir tanqisligi bilan bogʻliq kasalliklarni erta aniqlash va samarali davolash usullarini ishlab chiqishda foydali boʻlishi mumkin.