(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada gistologik preparatlar tayyorlash jarayonining dastlabki va eng muhim bosqichi — fiksatsiya haqida batafsil ma’lumot beriladi. Turli fiksatsiya usullari, ularning gistologik kesmalar sifatiga ko‘rsatadigan ta’siri, fiksatsiya vositalari va ularni tanlashdagi yondashuvlar tahlil qilinadi. Fiksatsiya jarayonida yo‘l qo‘yiladigan xatolar va ularning oldini olish usullari ham yoritiladi. Maqola amaliyotchi laboratoriya mutaxassislari, biologiya yo‘nalishidagi talabalar va tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.