(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Rudada temir yo‘qligi va kremniy dioksid (SiO₂)ning katta miqdorda mavjudligi sharoitida glinozem olishning eng samarali usuli kislotali qayta ishlash hisoblanadi. Bu usullarning mohiyati – xomashyoni kislota eritmalari bilan ishlov bergach, unda kam eruvchan bo‘lgan SiO₂ ni ajratishdan iborat.