(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ingliz adabiyotida mifologik syujetlarning qayta talqin qilinishi va ularning badiiy funksional ahamiyati o‘rganiladi. Adabiyotda qadimgi mifologik obrazlar va voqealar zamonaviy g‘oyalar, ijtimoiy muammolar hamda psixologik holatlarni yoritish vositasi sifatida qanday ishlatilayotgani tahlil qilinadi. Tadqiqotda A.S. Byatt, Neil Gaiman, Madeline Miller kabi mualliflarning asarlari asosida miflarning yangi kontekstda qanday talqin etilgani ko‘rib chiqiladi.