(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada kimyo fanini o‘qitish jarayonida tajriba va laboratoriya ishlarining o‘quvchilar bilimini mustahkamlashdagi didaktik, psixologik va metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida laboratoriya mashg‘ulotlari orqali o‘quvchilarda ilmiy fikrlash, kuzatish, tahlil qilish va xulosa chiqarish kompetensiyalarining shakllanishi asoslab berilgan.