(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Muloqot madaniyatini shakllantirish va rivojlantirish ma’naviy yuksalish maqsadida bo‘lgan kishining xohishiga bog‘liq bo‘lib, tashqi emas, insonning ichki jarayoni bo‘lib o‘rtaga tushadi. O‘z navbatida, ma’naviy darajani yuksaltirish, madaniyatni mukammallashtirish, zamonaviy hayotning moddiy va ma’naviy asoslarini mustahkamlash, ijtimoiy va ma’naviy qadriyatlarning devolvasiyasida o‘z aksini topgan salbiy ko‘rinishlarni bartaraf qilishda, jamoat ishlariga qiziqishning so‘nishi, ma’naviyatsizlik va skeptitsizm holatlarini oldini olish barkamol shaxsni tarbiyalashning zaruriy shartlaridan hisoblanadi