(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
“Muallim” konsepti bo’yicha allaqachon turli ilmiy tadqiqotlar olib borilgan bo’lsa-da, shunga qaramay, uning mazmuni turli ilmiy ishlar va olimlarning tushunchalarida farqlanadi. Buning sababi shundaki, bu konsepsiya aqliy kategoriyadir, shuning uchun uni juda keng talqin qilish mumkin. U falsafa, psixologiya, mantiq, madaniyatshunoslikda namoyon bo’ladi va ushbu talqinlarning tegishli xususiyatlarini oladi. Quyidagi maqolamizda shular haqida fikr yuritamiz.