(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
O’smir o’quvchilarni ta’lim va tarbiya bеrish ishlarida uchraydigan ayrim qiyinchiliklar bu yoshdagi bolalarning psixik rivojlanishi va hususiyatlarini ba’zan yеtarli darajada bilmaslikdan yoki inkor qilishdan kеlib chiqadi. Ushbu maqolada o’smirlik davrining psixo-fiziologik xususiyatlari, ularning bilish jarayonlari, emotsional hayoti, o’smirlar shaxsining tarkib topishi va bu davrida o’quvchilarning o’qish faoliyati va kasb tanlash masalalari batafsil yoritilgan