(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada nemis shoiri Heinrich Heinening hayot va ijod yo’lidagi iztirobli onlari va uning ijodi uchun o’sha davrning siyosiy va ijtimoiy hayoti qanchalik ta’sir etganligi haqida so’z yuritamiz. Jamiyatda sodir bo’layotgan o’zgarishlar albatta, shoirni befarq qoldirmaydi, hatto o’z yurtini tark etishga majbur bo’ladi. Uning ichki kechinmalari, tabiiyki, asarlarida o’z aksini topgan.