(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ушбу мақолада демография ва урбанизация ҳодисалари, демографик илмий башоратлаш (прогнозлаш) ва Ўзбекистонда аҳолининг ўсиши, фаровонлигини таъминлаш ва саломатлигини муҳофаза етиш йўлида олиб борилаётган чора-тадбирлар тўғрисида тўхталиб ўтилган. Мақолада бугунги глобаллашув жараёни фаол кечаётган шароитда демографик жараёнлар хусусиятлари тўғрисидаги масалаларга эътибор қаратилган.