(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Zamonaviy bozor iqtisodiyoti sharoitida hududlarda aholi va tadbirkorlar shu jumladan kichik biznes egalarining moliyaviy savodligini oshirishga alohida e’tibor berilmoqda. Iqtisodiy savodxon bo’lgan har bir kishi o’z mablag’larini to’g’ri taqsimlay oladi va xarajatlar rejasini ham to’g’ri tuza oladi. Mamlakatning barqaor iqtisodiy rivojlanishi ham bevosita aholining iqtisodiy savodxonligiga bo’g’lik. Moliyaviy savodxonlik aholining turmush farovonligini oshiradi hamda hududlarda kambag’allik darajasini ham qisqartirishga yordam beradi.