(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada 21-asr o‘zbek qissachiligida badiiy-estetik izlanishlar, poetik ifoda vositalarining boyishi, janr doirasida yuz bergan shakl va mazmun yangilanishlari yoritiladi. Mustaqillikdan so‘ng adabiy tafakkurda yuz bergan o‘zgarishlar qissa janrida yangi estetik tendensiyalarni yuzaga keltirdi.