(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada qipchoq lahjasining tarixi, keng tarqalishi, olimlar tomonidan o‘rganilishi, rivojlanish bosqichlari, shu bilan birga fonetik va morfologik xususiyatlari keng yoritilgan.