(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ҳар қандай давлат иқтисодиётининг барқарор ривожланиши самарали солиқ сиёсати билан чамбарчас боғлиқдир. Солиқ тизими нафақат давлат бюджети даромадларини таъминлаш, балки иқтисодиётнинг стратегик тармоқларини қўллаб-қувватлаш, тадбиркорликни рағбатлантириш ва фуқаролар фаровонлигини оширишга хизмат қилади. Айниқса, солиқ имтиёзлари давлат иқтисодий сиёсатида муҳим ўрин тутиб, узоқ муддатли стратегик мақсадларга эришишнинг энг самарали воситаларидан бири ҳисобланади.