(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy qurilish sohasida keng qo‘llanilayotgan quyma pol turlari, ularning tarkibi, fizik-mexanik xususiyatlari, qo‘llanilish sohasi hamda afzalliklari tahlil qilinadi. Pol qoplamalarining turli turlari – beton asosli, epoksi, poliuretan va magneziya asosli quyma pollar – alohida yoritilib, ularning qurilishda funksional va estetik roliga e’tibor qaratiladi. Shuningdek, har bir turdagi polning mustahkamligi, sirt sifati, kimyoviy moddalarga chidamliligi kabi omillar bo‘yicha taqqoslovchi tahlil ham o‘tkaziladi. Maqola sanoat, tijorat va jamoat binolari uchun eng maqbul yechimlarni tanlashda muhim metodologik asos bo‘lib xizmat qiladi.