(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
mazkur maqolada sud psixolog ekspertining kasbiy faoliyatida sotsial-psixologik kompetentlik omillarining namoyon bo‘lishi va rivojlanish jarayonlari tahlil qilingan. Xususan, sud psixolog ekspertining sotsial-psixologik kompetentligini shakllantirish va takomillashtirishga xizmat qiluvchi ijtimoiy-psixologik omillar va ularning tarkibiy komponentlari aniqlangan. Shuningdek, ekspert shaxsida kommunikativ, emotsional va shaxslik xususiyatlarining ifodalanishi hamda emotsional intellektni rivojlantirish yo‘llari o‘rganilgan. Maqolada sud psixolog ekspertining sotsial-psixologik kompetentligini oshirishda sud-huquq tizimi bilan o‘zaro bog‘liqligi ham yoritib berilgan