(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu ilmiy ishda Oʻzbekiston Respublikasida ichki migratsiya jarayonlarining sotsiologik jihatlari oʻrganilgan. Asosiy eʼtibor aholi harakatchanligining asosiy omillari, migratsiyaning hududiy va demografik xususiyatlari, hamda ularning jamiyatga ijtimoiy-ta’siri tahliliga qaratilgan. Tadqiqotda urbanizatsiya, ish o‘rinlari yetishmovchiligi, infratuzilmaning rivojlanish darajasi kabi ichki migratsiyani rag‘batlantiruvchi omillar aniqlangan.