(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining iqtisodiy o‘sish, mehnat unumdorligi va xarajatlarni kamaytirishdagi roli statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilinadi. 2015–2025 yillar davomida SIga investitsiyalar, mehnat unumdorligi (LP), yalpi ichki mahsulot (GDP) va ishlab chiqarish xarajatlari (COST) kabi ko‘rsatkichlar o‘rtasidagi bog‘liqlik korrelyatsion va regressiya tahlili orqali o‘rganildi. Tahlil natijalari sun’iy intellekt investitsiyalarining iqtisodiy samaradorlikni oshirishga sezilarli ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi.