(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqola insonning harakat tayanch tizimi, ya’ni suyaklar, bo‘g‘inlar va mushaklarning tuzilishi, funksiyasi va inson salomatligidagi ahamiyatini o‘rganadi. Ilmiy adabiyotlarni tahlil qilish usuliga asoslangan holda, maqola skelet tizimining anatomik va fiziologik xususiyatlarini, bo‘g‘inlarning harakat mexanizmini va mushaklarning faoliyatini tizimli ravishda yoritadi. Tadqiqot natijalari harakat tayanch tizimining tana shaklini saqlash, harakatlanish va ichki a’zolarni himoya qilishdagi muhim rolini ko‘rsatadi. Shuningdek, tizimning sog‘lom ishlashi uchun muvozanatli ovqatlanish, muntazam jismoniy mashqlar va profilaktik choralar bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Maqola umumiy auditoriya uchun tushunarli bo‘lib, ilmiy aniqlik va isbotlangan ma’lumotlarga asoslanadi.