(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda boshlang‘ich ta’lim tizimida xalq o‘yinlari orqali jismoniy faollik va ma’naviy tarbiyani uyg‘unlashtirishning metodik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Xalq o‘yinlari – bu nafaqat milliy madaniyatning ajralmas qismi, balki bolalarning ijtimoiy va axloqiy sifatlarini shakllantirishda samarali vosita hamdir. Ular orqali o‘quvchilar bir-birini hurmat qilish, yordam berish, qoidaga bo‘ysunish, jamoada ishlash kabi qadriyatlarni o‘zlashtiradilar. Shu bilan birga, bunday o‘yinlar jismoniy faollikni oshirib, sog‘lom turmush tarziga rag‘batlantiradi. Tezisda pedagogik tajribalar, metodik tavsiyalar hamda sinov mashg‘ulotlari asosida xalq o‘yinlarining darslarga qanday integratsiya qilinishi, qanday metodlar samara berishi va o‘quvchilarda qanday axloqiy fazilatlar shakllanishi haqida so‘z boradi. Metodik yondashuvlar an’anaviy ta’limning innovatsion vositalari bilan uyg‘unlashtirilgan holda izohlanadi.