(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Yurak mushak to‘qimasi (myocardium) organizmdagi o‘ziga xos mushak to‘qimasi bo‘lib, yurakning qisqaruvchan faoliyatini ta’minlaydi. Bu to‘qima boshqa mushak to‘qimalariga nisbatan bir qancha morfologik va funksional jihatdan farqlanadi. Ushbu maqolada yurak mushak to‘qimasining mikroskopik tuzilishi, uning asosiy hujayra elementlari — kardiomiyotsitlar, ularning o‘zaro bog‘lanish shakllari, interkalyar disklar va yurakning o‘ziga xos qisqaruv mexanizmi tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy gistologik va immunogistokimyoviy tadqiqot uslublarining yurak mushak to‘qimasini o‘rganishdagi ahamiyati yoritiladi.