(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada jamiyatda uchraydigan deviant xatti-harakatlarning psixologik, ijtimoiy va madaniy omillari o‘rganiladi. Deviatsiyaning turlari, ularning kelib chiqish sabablari, yoshlar orasida deviant holatlarning kengayishiga olib keluvchi omillar tahlil qilinadi hamda ularni oldini olish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.