(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Zamonaviy dunyoda raqamli texnologiyalar hayotimizning barcha jabhalariga chuqur kirib kelmoqda. Ular nafaqat kundalik turmush tarzimizni, balki iqtisodiyotning shakllanish usullarini ham tubdan o‘zgartirmoqda. Shu nuqtai nazardan, "raqamli iqtisodiyot" atamasi keng qo‘llanilmoqda va u zamonaviy iqtisodiy taraqqiyotning asosiy yo‘nalishlaridan biriga aylanmoqda