(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqola ingliz va o‘zbek tillarida ijobiy hamda salbiy xarakter xususiyatlarini ifodalovchi frazeologik birliklarning tahliliga bag‘ishlangan. Frazeologik birliklar xalq mentaliteti, madaniyati va ijtimoiy qadriyatlarini aks ettiruvchi muhim til vositalaridan biridir. Ushbu maqolada har ikki tildagi o‘xshashlik va farqlar, frazeologik birliklarning semantik yuklanishi hamda ularning muloqotdagi funksional roli o‘rganilgan. Frazeologik birliklarning xarakter tasviridagi ahamiyati qiyosiy-tahliliy yondashuv asosida ochib beriladi.