(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nosimmetrik kriptotizimlarda kalitlar xavfsizligini ta’minlashda muhim bosqich bo‘lgan tub sonlarni generatsiya qilish muammosi tahlil qilinadi. Tub sonlarning taqsimlanishi va chastotalari matematik jihatdan tadqiq qilinadi hamda bu asosda kalit kriptobardoshligini oshirish uchun rekursiv yondashuvga asoslangan yangi metod taklif etiladi. Fibonachchi ketma-ketligi, primitiv rekursiv funksiyalar va signum funktsiyasi asosida algoritmik yechim ishlab chiqiladi. Taklif etilgan usulning matematik asoslari va nazariy afzalliklari ko‘rsatib berilgan.