(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Maqolada bozor iqtisodiyoti sharoitida sanoat korxonalari faoliyatini diversifikatsiyalash orqali mahsulot eksportini oshirishning nazariy va amaliy jihatlari chuqur tahlil etilgan. Diversifikatsiyalash sanoat korxonalarining barqaror rivojlanishini ta’minlash, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, yangi eksport bozorlariga chiqish va mavjud bozorlar bilan aloqalarni mustahkamlash imkonini beradi