(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqola turizm va iqtisodiyot o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni o‘rganishga qaratilgan. Maqolada turizmning iqtisodiy o‘sishga ta’siri, turizm infratuzilmasining rivojlanishi, madaniy merosning ahamiyati, raqamli texnologiyalar va barqaror turizmning o‘sishiga bo‘lgan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda O‘zbekistonning turizm salohiyati va uni rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan strategiyalar, shuningdek, davlat va xususiy sektor o‘rtasidagi hamkorlikning muhimligi ko‘rsatilgan. Maqolada O‘zbekistonning global turizm bozoridagi raqobatbardoshligini oshirish va iqtisodiy o‘sish uchun turizm sohasini diversifikatsiya qilish zarurligi ta’kidlanadi. Natijalar, turizmni rivojlantirish orqali mamlakatning iqtisodiy barqarorligi va ijtimoiy rivojlanishiga qanday hissa qo‘shish mumkinligini ko‘rsatadi.