(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada sport turizmining O‘zbekiston turizm sohasidagi o‘rni, uning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy ahamiyati tahlil qilingan. Muallif sport turizmini rivojlantirishda infratuzilma, ekologik barqarorlik, yoshlar ishtiroki va xalqaro sport tadbirlarining roli haqida fikr yuritadi. Mavjud muammolar va istiqbollar chuqur tahlil qilinib, sohaga oid amaliy takliflar ilgari surilgan.