(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqola ekoturizmning tabiiy muhitni asrash va ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishda tutgan o‘rnini o‘rganishga qaratilgan. Ekoturizmning barqaror rivojlanish va ekologik ongni shakllantirishdagi ahamiyati hamda uning O‘zbekiston sharoitidagi istiqbollari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ekoturizmning dunyodagi ilg‘or tajribalari, shu jumladan Kosta-Rika va Butan davlatlarining ekoturizmga oid yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonda ekoturizmni rivojlantirishda tabiiy resurslarning salohiyati, shuningdek, mavjud infratuzilma muammolari, mahalliy aholini jalb etish imkoniyatlari tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonning ekoturizm sohasidagi barqaror rivojlanish uchun kompleks yondashuv zarurligini ko‘rsatadi.