(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada mahalliy aholining turizm sohasidagi o‘rni va ishtiroki tahlil qilinadi. Muallif turizmning hududiy rivojlanishidagi muhim jihatlaridan biri sifatida aholining faol ishtirokini ko‘rsatadi. Maqolada mavjud ilmiy manbalar asosida aholining turizmga bo‘lgan ijobiy va salbiy munosabati, ishtirok shakllari, iqtisodiy va madaniy ta’siri yoritiladi. Shuningdek, turizmni barqaror rivojlantirishda “mahalliy tashabbus” tamoyilining afzalliklari tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari turizm sohasida jamoaviy ishtirokni kuchaytirish orqali ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikka erishish mumkinligini ko‘rsatadi.