(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilari orasida STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yondashuvi asosida loyihalar yaratish va kichik tajribalar o‘tkazishning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning ijodkorlik, tanqidiy fikrlash va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirishda tajriba asosidagi o‘qitish usullarining roli ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maktab sharoitida oddiy vositalar yordamida bajarilishi mumkin bo‘lgan kichik ilmiy tajribalar misolida STEAM loyihalarining samaradorligi tahlil qilinadi. Maqola pedagoglar va boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari uchun foydali tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.