(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning kitobxonlikka bo‘lgan qiziqishini oshirishda raqamli texnologiyalarning o‘rni tahlil qilinadi. Elektron kutubxonalar, audiokitoblar, interaktiv platformalar va ijtimoiy tarmoqlar orqali kitob mutolaasi yangi bosqichga chiqayotgani ta’kidlanadi. Shuningdek, gamifikatsiya, sun’iy intellekt asosida kitob tavsiyalari va raqamli ta’lim platformalarining kitobxonlik madaniyatiga ta’siri o‘rganiladi. Maqolada raqamli texnologiyalarning kitobxonlikka ijobiy va salbiy ta’sirlari ko‘rib chiqilib, samarali foydalanish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.