(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada turizm va madaniy meros o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar chuqur tahlil qilinadi. Xususan, tarixiy obidalar va arxitektura yodgorliklari turistik resurs sifatida qanday xizmat qilishi, ularni asrashda turizmning qanday ijobiy ta’siri borligi ilmiy va ommabop tarzda yoritiladi. Maqolada O‘zbekistondagi mavjud tarixiy obidalar misolida milliy merosni saqlash va ommalashtirishda turizmning roli tahlil qilinadi. Shuningdek, turizmning iqtisodiy, ma’naviy va madaniy jihatlari, barqaror turizm konsepsiyasining ahamiyati hamda davlat va jamiyatning bu jarayondagi ishtiroki keng yoritiladi. Muallif turizmni madaniy merosni asrash va targ‘ib qilishning samarali vositasi sifatida baholab, bu borada zamonaviy texnologiyalar, mahalliy aholi ishtiroki va xalqaro hamkorlikning o‘rniga alohida e’tibor qaratadi..