(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada xitoy va o‘zbek tillaridagi yuridik atamalarni tarjima qilishda uchraydigan asosiy muammolar, ularning sabablari va yechim yo‘llari yoritilgan. Xitoy huquqiy tizimiga xos bo‘lgan terminlarning o‘zbek tiliga to‘g‘ri, mazmunan mos va stilistik jihatdan muvofiq tarjima qilinishi ko‘plab tilshunoslik va huquqshunoslik muammolarini yuzaga keltiradi.