(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Operativ jarrohlikda yangi materiallar va asbob-uskunalar tibbiyot sohasida katta yutuqlarga olib kelmoqda. Zamonaviy tikuv materiallari va gemostatik vositalar operatsiya jarayonlarini yanada xavfsizroq, samaraliroq va bemorlar uchun engillashtirilgan tiklanish jarayonlarini ta’minlashga yordam beradi. Ushbu maqolada jarrohlikda qo‘llaniladigan yangi materiallar, jumladan, tikuv materiallari va gemostatik vositalar tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va innovatsiyalar, ularning afzalliklari va jarrohlik amaliyotidagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Maqola, bemorlarning jarrohlikdan keyingi tiklanish jarayonini tezlashtirish va jarrohlikning muvaffaqiyatli o‘tishini ta’minlashdagi bu yangi materiallarning rolini o‘rganadi.