(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Yallig‘lanish kasalliklari, ayniqsa hazm qilish tizimi, yurak-qon tomir tizimi, o‘pka va boshqa organlarda yuzaga keladigan yallig‘lanish jarayonlari hozirgi kunda keng tarqalgan tibbiy muammolardan biridir. Yallig‘lanish kasalliklari, e’tiborsiz qolganda, jiddiy asoratlar va organlarga zarar etkazishi mumkin. Ushbu maqolada yallig‘lanish kasalliklarini oldini olish va bartaraf etishda qo‘llanilayotgan zamonaviy texnologiyalar, tibbiy yondoshuvlar va profilaktik choralar tahlil qilinadi.