(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Hazm qilish sistemasining kasalliklari, hozirgi kunda dunyo miqyosida keng tarqalgan tibbiy muammolardan biri bo‘lib, inson salomatligi va hayot sifatiga sezilarli darajada ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu maqola hazm qilish sistemasiga oid asosiy kasalliklarni va ularni davolashda qo‘llanilayotgan zamonaviy texnologiyalarni tahlil qiladi. Yangi diagnostika usullari, innovatsion davolash texnologiyalari va minimallashtirilgan jarrohlik aralashuvlarining samaradorligi muhokama qilinadi.