(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
O‘zbek badiiy adabiyotida tarixiy dramalar o‘ziga xos ahamiyat kasb etadi. Ular xalqimizning boy merosi, ulug‘ ajdodlari va madaniy yuksalish jarayonlarini yoritishga xizmat qiladi. Shu nuqtai nazardan, Maqsud Shayxzodaning "Mirzo Ulug‘bek" pesasi alohida o‘ringa ega. Ushbu asarda buyuk astronom, hukmdor va ilm ahlining fidoiy vakili bo‘lgan Mirzo Ulug‘bekning hayoti va fojiali taqdiri tasvirlangan.