(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda xorijiy talabalarni o‘qish jarayonida ijtimoiy-madaniy moslashuvchanligi va uning psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Xorijiy talaba yangi madaniyat, til va jamiyatga moslashish jarayonida turli psixologik muammolarni boshdan kechirishi mumkin. Ijtimoiy-madaniy moslashuvchanlik bu jarayonda talabaning yangi muhitga moslashish, o‘zini qulay his qilish va faol ijtimoiy aloqalarni o‘rnatish qobiliyatidir. Tadqiqotda xorijiy talabalarning psixologik xususiyatlari, ular bilan bog‘liq stress, reaktivlik, madaniyatlararo farqlar va moslashuvchanlikka ta’sir etuvchi omillar chuqur o‘rganiladi. Maqsad xorijiy talabalarni psixologik jihatdan qo‘llab-quvvatlash va ularning jamiyatda muvaffaqiyatli integratsiyasi uchun zarur bo‘lgan tavsiyalarni ishlab chiqishdir.