(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Chinor- chinordoshlar oilasiga mansuz manzarali daraxt bo’lib, bu turkumning 10 ta turi ma’lum va O’zbekistonda 2 ta turi manzarali daraxt sifatida ekiladi. Chinor daraxti uzuq umr ko’ruvchu daraxtlar guruhiga mansub bo’lib, u 500yildan 2000 yilgacha umr ko’rishi mumkin. Barglari yirik, 5-7 bo’lmali, gullari bir jinsli. Mevasi yong’oq meva, sentabr- oktabr oylarida pishadi. Chinor urugʻini ekib, qalamchasidan va ildiz bachkilaridan koʻpaytiriladi. Chinorning yogʻochi yengil, pishiq, mebel sanoatida qadrlanadi. Uning yogʻochidan oʻzbek meʼmorligida qadimdan foydalanib kelingan