(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Когнитив функциялар, жумладан хотира ва диққат, инсон ҳаёти ва профессионал фаолияти учун муҳим аҳамиятга эга. Уларнинг бузилиши инсоннинг ҳаёт сифатига жиддий таъсир кўрсатади. Ушбу тадқиқот замонавий нейротехнологиялар (нейростимуляция, мия-компьютер интерфейслари ва нейрофидбек) ёрдамида хотира ва диққатни яхшилаш имкониятларини ўрганишга қаратилган.