(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada vaginit tarixi ko’rib chiqiladi va ularning tarqalishining oldini olish haqida ma’lumot beriladi. Tadqiqotda kasallikning epidemiologik xususiyatlari, tarqalish omillari va diagnostika usullari tahlil qilindi. Asosiy e’tibor kasalliklarning oldini olish bo‘yicha samarali chora-tadbirlar, jumladan, emlash, sanitariya-gigiyena va aholi o‘rtasida tushuntirish ishlarini olib borishga qaratilmoqda. Ushbu maqolada vaginitning oldini olish strategiyalari tasvirlangan.