(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ринит — юқори нафас йўлларининг энг кўп учрайдиган яллиғланиш касаллиги бўлиб, у инфекцион, аллергик ёки ирсий сабаблардан келиб чиқиши мумкин. Ушбу касаллик нафақат дунё миқёсида, балки Ўзбекистонда ҳам кенг тарқалган ва аҳолининг саломатлигига жиддий таъсир қилади.